FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(121.) ÉJSZAKAI TÚRA A PUSZTATEMPLOMHOZ
 

Időpont: 2009. június 8. hétfő
Útvonal:
Lajosmizse - Péli-kereszt - Pusztatemplom
Táv: 10 km
 

Másodszor került megrendezésre a Fekete István Napok keretében az éjszakai túra. Ezúttal is a Pusztatemplom volt a cél, és a tavalyinál több, 49 fő jelentkezett, hogy részt vesz a programon.
Hét óra előtt értem a Kollégium elé, ekkor már jó néhány gyerek ücsörgött a padokon. Aztán a negyed nyolcas indulásig szép nagy társaság gyűlt össze. A kollégisták közül sokan akartak velünk tartani, de nem volt hálózsákjuk. Néhányuknak a nevelők régi függönyöket, pokrócokat szereztek, ezeket hozták takarónak, de nem jutott mindenkinek, így voltak, akiket mégis otthon kellett hagynunk.
A Ceglédi úti felüljáróhoz ezúttal nem kértünk rendőri biztosítást, ennek ellenére sikerült átjutnunk a forgalmasabb részen. Az első dűlőnél balra tértünk, ott aztán már rohangálhattak a gyerekek, senkit sem fenyegetett veszély. A Nap lemenőben, mi lendületben.
Jó tempóban haladtunk, és az egy évvel korábbinál jó fél órával hamarabb értünk ki a Pusztatemplomhoz. Nem is lett igazi éjszakai túra, mert még világos volt, amikor birtokba vettük a dombot. Hria már kint volt, rakta a tüzet, Ircsikét Anita hozta ki autóval. A gyerekek egyből mászni kezdtek, lehetetlen volt őket leparancsolni a falakról. Akik nem voltak ilyen kedvükben, hamar elszórták hálózsákjaikat, vagy amijük éppen volt, és megtették az előkészületeket az alváshoz. Persze aludni még eszük ágában sem volt.
A tűznél melegedett, aki fázott, aki éhes volt, nyárson szalonnát, a parázsban krumplit, hagymát süthetett. Vittünk fokhagymát is, így még pirítós kenyeret is lehetett csinálni.
A takarodót éjfélre terveztem, ezért már tizenegytől fokozatosan fekvésre buzdítottam a bandát. Volt, aki elhalkult és egyszerűen elaludt, de volt, akik ezt még hajnalban, derengő ég alatt sem tették meg. Ez kissé elrontotta a hangulatot, mármint, hogy voltak, akik nem bírtak magukkal, de már letisztult, nincs harag, azt hiszem igazából nem is volt. Csak azért aggódtam annyira, mert másnap iskola volt, és nem akartam, hogy a gyerekek fele otthon maradjon, a másik fele meg a padokon aludjon.
Reggel még raktunk a parázsra, mert igen hűvösre sikerült a nap eleje. A tűz körül kucorgás kicsit összehozta a társaságot, lenyugtatta a kedélyeket. Ekkor éreztük át igazán egy több napos kirándulás hangulatát. Aki már volt ilyenen, annak ismerős volt, aki nem, annak mondom, hogy az ilyen.
Öt után összepakoltunk, összeszedtük a szemetet, minden nyomot eltüntettünk, hogy ne maradjon utánunk semmi negatív jel, és háromnegyed hatra lementünk a kereszthez, mert jött értünk Jani bácsi a busszal. Negyed hétkor már a Kollégium előtt voltunk, mindenki gyorsan hazament tisztálkodni, enni, egyszóval: hogy iskolaképes állapotba hozza magát.
A gyerekek becsületére legyen mondva, csak egy-két résztvevő lógott a délelőtt folyamán, pedig a fáradtságtól elgyötörten szinte mindenki ezt akarta választani. Úgy látszik hatott a beszédem a betyárbecsületről, hogy ilyen éjszaka után ezt egész egyszerűen nem tehetik meg. És nem is tették...


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Balogh Arnold, Baranyi József, Beliczai Mihály, Bíró Kaludia, Bujdosó Bettina, Bujdosó László, Csorba Alexandra, Duduj Zsolt, Galgóczi László, Gazdag Barbara, Gazdag Viktória, Hochmajer Csenge, Horváth László, Hriazik Attila, Hriazik Evelin, Imre Panni, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Kisjuhász Karolina, Koller Alexa, Kovács Szabrina, Lagzi Kovács Melinda, Nagy Irén, Nagy Szilárd, Nagy Viktória, Németh Kamilla, Németh Kitti, Ódor Gábor, Pozsgai Zoltán, Pruma Olivér, Rácz Laura, Révbéri Zsolt, Sáfrán Barnabás, Seres Nándor, Siroki Ildikó, Spiegelberger Tamás, Szabó Evelin, Szabó Kitti, Szalai Petra, Szőrös Dániel, Szőrös Eszter, Tóth Tímea, Török Mária, Treiber Szabolcs, Varga Zsuzsanna, Várkonyi Lili, Vas Andrea és Zsikla Zseráld.


 

 

Indulás  Kolesz elől Ceglédi úton Dani és Misi Jimi és Spigi Pihenő Szürkületben
Szállásunkon Keményfejű Fázás ellen Tüzeskedünk Nem bírunk aludni... Zsuzsika
Bujdik Ildike és Marcsi "Tűz, te gyönyörű..." Szalonnázás HOLD Hajnal
Reggeli készülődés Jön fel a Nap Cím nélkül Fáradtság Újra fényben Magyünk haza

 

 


 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz