FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(125.)
CSEMÕ VIRÁGÜNNEPE TELJESÍTMÉNYTÚRA


Idõpont: 2009. július 4. szombat
Útvonal:
Csemõ - Gyurka-domb - Vett út - Zöldhalom - Putrisarki-erdõ - Csemõ
Táv: 20 km



Nyár van. Nagyon vártuk, mert azt reméltük, ez egyet jelent végre egy kis pihenéssel, de úgy van vele az ember, alszik két napot, aztán már menne túrázni.
És szerencsére nem csak egy ember van így, hanem több, különösen akkor, ha nem kell korán kelni, nem kell messzire menni, ráadásul jelvény is jár érte. Márpedig  csemõi kirándulás hasonló paraméterekkel rendelkezett.
Érkezvén, csodálkozván, regisztrálván és elindulván lassan melegedtünk bele. Azon morfondíroztunk, hogy itt van ez az alig ötven éves falu, amely elõtte csak egy tanyavilág volt, és mára évtizeddel jár Lajosmizse elõtt. Hogy nálunk ilyen dolgokat, mint felújított középületek, sok százezer szál virág, gondozott dûlõutak még a külterületen is - nyírott fûvel, kapált virágoskerttel -, szinte ragyogott a falu, készült a falunapra, a vendégek fogadására, így minket is szeretettel fogadtak és megtisztelve érezték magukat, hogy ellátogattunk hozzájuk, hogy kíváncsiak vagyunk rájuk. Ezeknek a dolgoknak nagy része nem lehet pénzkérdés, mert akkor itt sem mûködne így...
A túráról. Kigyalogoltunk a Gyurka-dombhoz, az elsõ ellenõrzõpontra, a kilátót kihagytuk, mert idõre kellett haladnunk. A csokikat betermeltük, mint a nap során máskor is. Aztán szõlõk és tanyák között a Vett út nevû (sokat sejtetõ név!) részre értünk, itt ismét ellenõriztek minket, és mindent rendben találtak.
Ugyancsak hasonló terepen folytattuk a Ladányi Mihály Emlékházig. Innen már beköszönt egy kis aszfalt is, de ki lehetett bírni. Az emlékház után egy másik emlék a költõrõl: egy fatörzsbe faragott portré, idézettel, és máris kiértünk a ceglédi országútra. Itt nem túl hangulatos negyedórát töltöttünk, majd elértük a Tájházat. Ez érdekes és szép színfoltja volt az egész túrának. Nagyot pihentünk, ettünk, nézelõdtünk. Nem sok kedvünk maradt továbbmenni, de nagyon akartuk a jelvényt, így összeszedtük magunkat  anagy melegben, és nekilendültünk a Putrisarki-erdõnek.
Ez - nevével ellentétben - egy szépen kiépített parkerdõ volt, ahol ismét ellenõrzõpont várt ránk. Ásványvizet kaptunk, szusszantunk és már látni véltük a célt. Ez ugyan még nem volt olyan közel, mint ahogy szerettük volna, de valahogy csak elértük a falu szélét, ahol aranyos hölgyek ismét csokival kínáltak, mi meg elfogadtuk.
Egy nagyot ugrottunk és a falusi kavalkádban találtuk magunkat. Már fõztek ezerrel a verseny észtvevõi, a motorosok is felsorakoztak. Mi átvettük a jelvényeket, fogadtuk a gratulációt, de legfõképp köszöntük a rendezést és az élményt. Kaptunk még a szeleiektõl egy tányér gulyáslevest, interjút adtam Janicsák Istvánnak, aztán elindultunk haza.
Alsólajoson még szedtünk egy nagy kosár õzlábgombát, elosztottuk három felé, igazságosan, így mindenkinek megvolt a vacsora.
Életre szóló élményekkel gazdagodtunk, az biztos, és eljövünk legközelebb is. A Virágtúrák közötti hónapokban pedig minden erõnkkel azon dolgozunk, hogy aki a jövõben Lajosmizsére látogat, gondoljon a településrõl hasonlóan jókat, mint mi Csemõrõl.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berta Bálint, Hornacsekné Kucsera Ilona, Hriazik Attila, Lancsa Józsefné Erzsike, Nagy Irén, Sárközi Ervin, Szikora Dávid, Szikora Marcell, Szõrös Anna, Szõrös Dániel, Szõrösné Székely Cecília, Tóth Tímea, Török Mária és Varga Istvánné Borika.
 

 

Regisztráció

 

Díszkút

 

Faszobor

 

Kifelé a faluból

 

Gyurka-domb felé

 

Tanya a toronnyal

 

Elsõ ellenõrzõpont

 

Régi határkõ

 

Tanya

 

Második ellenõrzõpont (Vett út)

 

Ladányi-emlékház

 

Kereszt

 

Tájház udvarán

 

Traktoros

 

A tájház

 

Diófa alatt

 

Zöldhalom vége

 

Putrisarki-erdõ

 

Harmadik ep.

 

És a negyedik

 

Csemõben

 

Petõfi-szobor

 

Óvoda

 

Falunap fogata

 

Jutalomosztás

 

Fakereszt

 

Falunap díszvendégei

 

Bálint gulyásozik

 

Hazamegyünk

 

A jelvény

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz