FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(113.)
TÚRA A BUDAI-HEGYSÉGBEN


Idõpont: 2009. május 14. csütörtök
Útvonal:
Hûvösvölgy - Nagy-rét - Kis-Hárs-hegy - Nagy-Hárs-hegy - Szépjuhászné - János-hegy - Tündér-szikla - Zugliget
Táv: 12 km



Felejthetetlen túra, igazi osztálykirándulás volt az 5.d osztályé...

Szemerkélõ esõben harmincegy, mindenre elszánt jelentkezõ gyülekezett a szokott helyen. Nagyrészt gyerekek, de volt két szülõ is, valamint Edit és én. Bíztunk benne, hogy a hegyekben nem esik, esetleg még a a Nap is kisüt, de nem így lett.
A 7.00 órás induláshoz képest 10.00-kor indultunk neki Hûvösvölgybõl a Nagy-rétnek, még mindig esõben. A réten a betervezett foci elmaradt, valahogy senkinek sem akaródzott csucsogósra sportolnia magát.
A Kis-Hárs-hegyrõl még volt kilátás, bár  a környezõ hegyek  párában úsztak. A Nagy-Hárs-hegyrõl már csak félig adódott panoráma, míg a János-hegyrõl egyáltalán semmit sem láttunk. Még a kilátót sem, pedig alatta álltunk. Valóságos novemberi idõ volt, alig tíz fok és tíz méteres látótávolság.
Átfázva és átfagyva jöttünk le az Erzsébet-kilátó neoromán stílusú tornyából, és csak az vigasztalt, hogy hamarosan meleg italt ihatunk a libegõ felsõ végén található vendéglátó ipari egységben. De az élet máshogy akarta: öt gyerek elõrerohant és csak némi rendõri és általam kifejtett keresgélést követõen lettek meg. A beígért fejleszedés elmaradt, megijedtek anélkül is. A kisvasutazásnak lõttek, a Pálvölgyi-barlanghoz azonban még átértünk, miután persze a zöld háromszögön levágtattunk Zugligetre és Jani bácsi a GPS-szel navigálva átvágott toronyiránt a Törökvészen.
A barlang váratlanul mászósra - létrása  és lépcsõsre - sikerült. A gyerekek élvezték is minden méterét. Cseppkövek nem nagyon voltak, de mint megtudtuk, ez nem egy cseppkõbarlang. Sebaj. Mi sem vagyunk azok.
Azért ezzel a tudattal el lehet még élni egy darabig...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Balogh Arnold, Balogh Zsolt, Baranyi József, Börönde Tamás, Bujdosó László, Fazekas Georgina, Fehér Istvánné Erzsike, Fehér Rózsika, Gazdag Barbara, Góbi Dzsenifer, Homoki Zoltánné Éva, Homoki Gréta, Hriazik Tamás, Kanyik Imre, Keller Péter, Kósa Sándor, Kovács Alexandra, Kovács Edit, Mák István, Mészáros Lili, Patai Ilona, Pozsgai Alexandra, Soós Sándor és Ubornyák Dávid.
 

 

Hûvösvölgyi Nagy-rét

 

Esõben

 

Elázva

 

Gyermek, vasút

 

 

Igazodj!

 

Kis-Hárs-hegyi kilátó

 

Kilátás a ködbe

 

Nagy-Hárs-hegy

 

Szépjuhásznéni

 

Játszótériek

 

 

Félhomály

 

János-hegyi kilátó...

 

Zugliget fölött

 

Jelzésre támaszkodva

 

A Pálvölgyiben

 

Képzõdmény

 

Még szebb

 

Elvarázsolva

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz