FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(126.) BALATONI TÚRA ÉS FÜRDÉS
 

Időpont: 2009. július 11. szombat
Útvonal:
Csopak - Péter-hegy - Tamás-hegy - Jókai-kilátó - Balatonfüred
Táv: 10 km
 

Hetvennyolc ember, nagy meleg, két busz, szinte kaotikus állapotok - ennyi dióhéjban. A részletek pedig itt következnek.
Ötkor indultunk a Kollégium elől. A kerekegyháziakat lakóhelyükön vettük fel, és teljes hangulatban döngettünk a dunaföldvári úton. Átkelve a Dunántúlra, Simontornyán, egy kocsmában, mondhatni a szokott helyen, kávészünetet tartottunk. Innen aztán megállás nélkül Csopakig mentünk. Itt elhagytuk a buszokat, és a vasúton átkelve nekivágtunk a falu főutcájának.
A Kövesdi templomrom előtt csoportképet próbáltunk csinálni, de nem biztos, hogy mindenki ráfért. A másik csonka templommaradványt elhagyva felkapaszkodtunk a falu fölé, és megcéloztuk a Péter-hegyet. A túra csík 10 kilométeresre tervezve, de két erős emelkedővel, közülük az egyik ez volt. Szuszogtunk is rendesen.
Aztán szép a panorámát nyújtó pincesor alatt oldalaztunk, hogy a Koloska-völgyhöz érjünk. Innen ismét meredek kapaszkodó következett, a Tamás-hegy. Célunk a Jókai-kilátó megmászása és a kilátásban gyönyörködés volt. A túratársak nem hittek a szemüknek, mikor meglátták, milyen ösvény vezet a hegyre. Amikor azonban megpillantották a torony által leadott körpanorámát, megbocsájtottak.
Balatonfüredre aztán gyorsan leértünk, és semmire nem is vágytunk, csak hogy csobbanhassunk egyet a Tihanyi-öbölben. Elindultunk a tó  melletti parkolóba, átöltözünk fürdőcuccba, és máris belevetettük magunkat a Magyar Tengerbe. Illetve többen csak vetették volna, mert az erős szél miatt hidegnek érezték a vizet. Az valójában langyos volt, de ha kijött belőle az ember, fázni kezdett.
Mindegy, aki ilyen alkalommal is kéreti magát, az tud valamit. Nem is foglalkoztunk semmivel, hanem önfeledten pancsoltunk. Csak akkor szakítottuk meg ezt a tevékenységünket, amikor ettünk-ittunk.
Lila szájjal, átfagyva, éhesen, elgyötörten, de felháborodva evickéltek ki a gyerekek a vízből, hogy már haza kell menni. Ott akartak aludni a parton, még éjszaka is fürödni szándékoztak volna. Nem lehetett, persze. Majd jövőre megint jövünk, mondogattuk nekik, de ez egy gyereknek beláthatatlan és kivárhatatlan. És mivel mi is voltunk gyerekek, meg is értjük őket...


Ezen a napon együtt túrázott: Alexandru Aron Gheorghe, Bajusz Anikó, Balog Csaba, Balog Jánosné Terike, Banu István,  Beliczai Mihály, Bene Ibolya, Berta Bálint, Berta János, Bertáné Kéri Katalin, Borsodi Ferenc, Czinege Norbert, Csicsó István, Csicsó Patrik, Farkas Erzsébet, Fedacsekné Anna, Fehér Márk, Fehér Mihály, Fehér Róbert, Fehér Rózsika, Fekete Zoltán, Fodor Attila, Gavala Levente, Gömöri Adrián, Gömöri Patrik, Gudricza András, Hasan Florin, Hornacsekné Kucsera Ilona, Hriazik Adienn, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Hriazik Evelin, Hriazik Vivien, Hurják Péterné, Kalányos Attila, Kanyárik Rebeka, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Kelemen Krisztián, Kelemenné Barta Ágnes, Kiss Istvánné Irén, Kiss Richárd, Kovács Kitti, Kun Ádám, Kun Vivien, Kun Zsolt, L. Kovács Jánosné Margó, L. Kovács Melinda, L. Kovács Valéria, Lantos László, Lantos Mária,  Mészáros Henrietta, Miskolczy Mariska, Nagy Irén, Nyitrai Tünde, Pozsgai Zoltán, Radics Réka, Radics Roland, Radicsné Szilvási Szilvia, Rimóczi László, Sáfrány Mihály, Sárközi Ervin, Sutus Mónika, Szabó Bence, Szikora Dávid, Szikora Marcell, Szívós Csilla, Szőrös Dániel, Tóth Tímea, Török Mária, Tremmel Andrea, Tremmel Bence, Varga Gábor, Varga Istvánné Borika, Zsikla László, Zsikla Lászlóné Kriszta, Zsikla Roland és Zsikla Zseráld.


 

 

Présház Csopakon Hosszú menet Kövesdi templomromon Majdnem 100 fővel Templomtorony Hegyoldal felé
Nyakban Levendula-szaglók Pincefalu alatt Cigiszünet Ágival az élen Emléktábla
A tó látképe Hernyó Jókai-kilátó Alatt-valók Ircsike Kerekiek
Kilátás a kilátóból Melegben is kitartók Balatonfüred temploma Buszra várva És a fürdés Vivien
Rebeka Falkaszellem Fehérék Hattyú Lángosozás Átfagyva

 

 


 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz