FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(152.) HÁROMNAPOS KARANCS 3. / AUTÓS TÚRA HAZAFELÉ


Idõpont: 2009. október 25. vasárnap
Útvonal:
Fülek - Somoskõ-vár - Szentkút
Táv: 4 km



A harmadik napon. Az elõzõ két nap nem ért volna semmit, ha ez nincs. Könnyed autózás, napfürdõ egész nap. Humoros, ugyanakkor szívet melengetõ idegenvezetés a füleki várban, valóságos dumaszínház. Jól esett a napsütés és a múltba-révedés is. 
Ezt követõen Somoskõre mentünk, ahol a szlovák oldalon elhelyezkedõ várat, és az alatta látható bazaltömlést néztük meg. A vár hangulatából és a hegy (nem a bazaltömlés!)anyagából elhoztunk egy darabot emlékbe, mint ahogy mindenki csinált már ilyet, mármint az utóbbit, ezt belátni csak önvizsgálat kérdése. A tisztán látás kedvéért közlöm, hogy a gyerekeket a társainknak tekintjük, és nem baj, ha azt látják rajtunk, felnõtteken, hogy mi is emberek vagyunk, mert õket az ember jobban érdekli, mint egy, a helyhez és a szellemhez egyáltalán nem illõ megállapítás. 
Szerencsére a lelki békét és az áhítatot semmi sem veszélyeztette, így nagy élmény volt Szentkút felkeresése, ezzel megkoronázva a három nap minden szépségét és emberi jóságát. Itt már minden harag, sérelem kicsinyességnek tûnhetett volna, ha bárkiben élt volna hasonló. Egyszerûen ilyen helyen ennek nincs helye. Tiszta szívvel, feltöltõdve indultunk haza, hogy három napi cinkosság után - ha csak idõlegesen is - elváljunk egymástól. 
Aztán majd persze új napok virradnak, nyomukban új hetek és hónapok jönnek, és az a kötelék, ami az emberek között már ilyen-olyan erõsségben, de határozottan kialakult, újra teret kap. Ez pedig sok szép kirándulás és jó beszélgetés lehetõségét rejti még magában...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berta András, Berta Bálint, Berta János, Bertáné Gaál Anna (Kecskemét, Bertáné Kéri Katalin, Gaál Péter (Kecskemét), Hornacsekné Kucsera Ilona, Kisjuhász Karolina, Kövér Dániel, Laczi Dávid (Kecskemét), Lénárt György, Nagy Irén, Németh Lajos, Pálmai Norman, Révbéri Zsolt, Szabó Andrea (Kecskemét), Szabó Ditta (Kecskemét), Szabó László (Kecskemét), Szabó László Marcell (Kecskemét), Szikora Dávid, Szikora Marcell, Szörényi Anna, Szörényi Gabi, Szõrös Ádám, Szõrös András, Szõrös Andrásné Éva, Szõrös Anna, Szõrös Dániel, Szõrös Eszter, Szõrösné Székely Cecília, Török Mária, Treiber Emil, Treiber Gergõ, Úri-Kovács Ferenc, Úri-Kovács Nikolett, Úri-Kovács Richárd, Varga Istvánné Borika, Varga Lehel, Varga Zsombor, Vargáné Rátz Veronika, Veszelszki Dóra, Veszelszki Márk, Veszelszki Sándor és Veszelszki Vendel.
 

 

Füleki vár

 

Sztendáp a várban

 

Egykor így nézett ki a Füleki vár

 

Dani

 

Ágyúsok

 

Pihi van

 

Csibészek

 

Somoskői vár

 

A Petőfi-kunyhó

 

Kilátás a várból

 

Sorfal

 

Ki a kemény?

 

Bazaltömlésen

 

Szentkúti kegytemplom

 

Áhitat

 

Szűz Mária

 

Csoportkép

 

Szent László-völgyben

 

A király patanyomai a sziklában

 

Gömbkő

 

Szent fa

 

Emil

 

Barátlakások

 

Tesók

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz