FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(162.) AQUA COLUN TANÖSVÉNY
 

Időpont: 2009. december 30. szerda
Táv: 6 km
 

Év végi levezetésképpen hirtelen adódott egy rövid túra lehetősége, mivel éppen Izsákon volt dolgunk, amíg az intéződött, túrázni támadt kedvünk. A társaság összeverbuválása negyed órát vett igénybe, mivel sokan nem értek rá, és nem is vállalták volna, hogy csak ugyanennyi idejük van összekészülni, mégis: Borika és Marcsi vállalta, míg én vittem Torkos kutyát, így négy főre duzzadt a létszám.
Hamar Izsákra értünk, és tizenegy órakor indultunk neki az Aqua Colun tanösvénynek, az autót a sportpálya mellett hagyva. Ködös, párás időben, friss levegőt szívhattunk egész nap. A nádas szélét elérve egymást követték az információs táblák, majd pedig a tópartra kanyarodott az út. Itt egy jó karban lévő tanyaszerű ingatlant oldalaztunk, majd két madármegfigyelő torony következett. Az elsőből szép kilátás nyílt volna a tóra, ha nem lett volna a pára, illetve, ha lenne a tónak nyílt vízfelülete - mármint ezen a részen.
Torkos nyüszítve rohangált le-fel, a toronyba ugyanis nem mert feljönni, minket meg nem látott. Aztán amikor leértünk, úgy örült nekünk, mintha egy napja nem látott volna.
A szakasz végeztével a sárga sáv jelzésen átmentünk a másik tanösvényhez, de ezt már csak a következő beszámolóban folytatjuk...


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Torkos kutya, Török Mária és Varga Istvánné Borika.


 

 

Izsákon Az első tábla Érdekes facsoport Elérjük a tó szélét Nádas mellett Újabb állomás
Learatott nád Ez is nemzeti park Fogadóközpont Tanya Szálláslehetőség Megpihenve

 

 


 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz